Fast Food vs Slow Food si cateva alte detalii

Eu nu prea mananc fast-food. Daca sunt asolut nevoita, n-am incotro, in crizade timp, ai sa ma gasesti gustand un hamburger insa n-am sa-l diger fericita.
Nu mananc pizza. De ce? Pentru ca ; odata nu am gasit o pizza buna in tara asta, pe vremea in care inca incercam sa mananc ; a doua oara cei ce fac pizza delivery sunt un antitalent...
Ceea ce mananc insa cu placere de fiecare data si nu stiu daca se incadreaza in segmentul fast-food, dar cu siguranta ii regasesti in 2 mall-uri din capitala la etajul cu mancare: Chop Stix
Am citit alte review-uri despre ei, nu pozitive, consumatorii sustinand ca nu e de fapt mancare chinezeasca. Well, va recomand, ca la orice fel de mancare cumparat de la Cho Stix sa adaugati un sos de soia. It's a must! E ca si cum ai consuma mancarea fara sare la noi. E marele final al fiecarui gust. Si ma pricep la mancarea asiatica.
De fapt...acesta e si motivul pentru care scriu : ma pricep la mancare. Am inceput sa gatesc din curiozitatea de-a finaliza un fel de mancare si de-a fi mandra de ce-a iesit.
Curiozitatea s-a transformat in pasiune. Pasiunea s-a imbinat cu necesarul...
Fac parte din categoria de oameni care spun "stiu sa gatesc si-mi place s-o fac". Conform "publicului meu critic" o fac si bine.
Aleg mancarea gatita cu suflet. Petreceam mult timp in bucatarie incercand sa ma joc si sa creez in acelasi timp. Fiecare mancare trebuia sa iasa o opera de arta, si ca aspect si ca gust. Am personalitate asa ca adaptez ceea ce gatesc oarecum la gusturile mele.
Din acest motiv apreciez o mancare buna, servita cum se cuvine. Din acest motiv sunt probabil exigenta intr-un restaurant sa o carciuma/bistro. Imi permit sa dau poate mai multi bani daca eu consider ca mancare merita.
Astept insa intotdeauna un raport calitate-pret si n-o sa ma opresc din a cauta, cerceta, studia acest domeniu culinar.
De anul acesta petrec mai putin timp in bucataria proprie, nu mai gatesc atat de mult, iar cand o fac se rezuma la simplitati. Dar in continuare caut restaurante bune.
Cand comand mancare acasa folosesc de obicei doi furnizori, pe care-i impart acum cu voi:
WuXing, evident, fiind pasionata de mancarea asiatica. Le dau nota 7 deoarece nu sunt complet multumita de gustul mancarurilor livrare sau diversitatea meniului.
Comand insa in continuare de la ei pentru ca sunt singurii care livreaza acasa si in weekend, au preturi ok si cantitati bune.
Sosul de soia este un fake.
PapAcasa.ro livreaza mancare gatita, feluri traditionale romanesti, relativ bune. Dupa incercari la mai multe firme de catering am ramas la ei. Si-au pus la punct baza de date, vin la timp, au cantitati in regula. Iar nota 7 totusi pentru ca raman fara anumite feluri si nu-si updateaza site-ul, operatorii cam lasa de dorit si foarte rar mancarea ajunge rece.
Raman clientul lor pentru preturi, painea cadou :) si livrarea rapida.
Una dintre dorintele mele e sa-mi fac un restaurant-bistro, in care sa gatesc...pentru prieteni. Si uite asa mi-as face din ce in ce mai multi prieteni...

Inca visez insa.

Si scriu...

12 comentarii:

Ike spunea...

si eu sunt de aceeasi parere cu chop stix-ul. cand am mancat acum 1 an in Baneasa am mancat de la ei un pilaf cu legume si soia. poate si-au schimbat retele si acum mai aduce a asiatica insa acum un an.. /fail ๏_͡๏

wu-xing e bun. are sediul pe langa mine pe grivita. toti vampirii din zona au murit pt ca in jurul wu-xing-ului pluteste o aura de usturoi. fine by me pt ca iubesc usturoiul si ceapa (sunt cele mai inteligente forme de viata de pe pamant :D ). iti recomand daca nu ai incercat deja, ca aperitiv de la ei furnicile in copax si slata de pui.

hmm.. mi-e foame.. :(

Ike spunea...

a si inca ceva. esti de acord cu mine ca fara wok nu faci treaba buna? (ma refer in special la mancarea asiatica)

eu am luat unul de la ikea (ike.. ikea hmm..) pentru ca erau foarte ieftine (am dat 10 lei pe un wok cat capul meu) si am constatat ca defapt calitativ e varza. la prima folosire sarea uleiu din ea ca din fantana. si nu poate fi pregatit special cum trebuie pregatit un wok (ars). am pus ochii pe unul de 100 lei la carfur.. sa vedem la salariu.. ٩(-̮̮̃-̃)۶

Sabbra spunea...

De la wuxing am incercat tot :P
la chopstix recomand pastele reci de orez cu morcovi si castraveti...plus evident sos de soia.
crede-ma feluri de mancare isi au secretele in condimente...

Sabbra spunea...

nu folosi ulei la wok...mai bine unt, sau pune-i capac sa faca aburi , cand gatesti lasa la foc mic...
:) sfat

Ike spunea...

yep, am descoperit pe parcurs. dar uite ma uitam pe filmulete cu chinezi care gatesc si pun o groaza de ulei in mancare. bine, ei pun ulei de peste, ulei de susan, sau de orez sau mai stiu eu ce. vazusem intr-o emisiune un sos chinezesc facut prin amestec apa de mare si de peste puse la macerat timp de 10 ani.. OMG
am inteles ca ar fi un magazin (secret) in bucuresti plin de condimente asiatice. gasisem adresa dar uite nu o am la indemana ca sa pot sa ti-l recomand.

Ike spunea...

auzi si stai linistita ca dupa faza cu "prima casa" o sa bage astia si prima de "primul bistro" :D fungers crossed!

Florena spunea...

Seara buna draga mea!
Ti-am citit si acest nou blog, imi place, felicitari sincere si sa o tii tot asa!
Pe al meu blog te asteapta un premiu cu mult drag!

Numai bine,
Florena!

Papillon spunea...

eu... mananc orice, oricum, oricand. mai veniti si altii in club?

Tanti Jeni spunea...

Da, mâncarea făcută cu suflet e de două ori mai bună. Sper să-ți placă și la noi la cantină. te așteptăm :)

Virtualkid spunea...

am sa astept momentul in care o sa gatesti pentru prieteni...

Anonim spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor si nu numai.
Am vizionat cu atentie blogul tau si vreau sa spun ca am fost foarte fascinat de ceea ce am gasit. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Încep sa îl citesc cu drag.
Noi promovam la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tau ; am specificat sursa articolului si am deschis si un subiect pe baza acestuia. Daca doresti, poti sa ne recomanzi orice articol si noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face placere, de asemenea, sa stim ca ai dori sa ne sustii în acest proiect de radio si sa accepti o eventuala colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzeaza toate genurile de muzica, exceptând manele si piesele necenzurate, avem si câteva emisiuni, stiri etc. Ne-am propus sa realizam un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de sustinerea si ajutorul tau si al celorlalti colegi bloggeri. Dorim sa cream o echipa numeroasa, de oameni cu un talent aparte si m-am gândit ca, poate, ai vrea sa ni te alaturi si sa colaboram, binenteles, pe unul dintre domeniile care îti place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile si modul de a gândi al bloggerilor si al ascultatorilor nostri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tau si sa ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un email asculta.whisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Multumesc,Cu stima Vlad!

uMarian spunea...

Buna ziua,

As dorii sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link/post.

De asemenea daca mai detineti si alte bloguri si doriti putem sa facem schimb de link si cu acelea.

Indiferent de raspuns astept email la office@online-anunturi.com

O zi buna.

Trimiteți un comentariu