Restaurant Casa

Trebuie sa recunosc ca e unul dintre locurile mele preferate.
Dar voi incerca sa fiu obiectiva.
Restaurantul, undeva spre Foisorul de Foc, pe "intrarea Spatarului", intr-o casa mare, portocalie, isi spun simplu: Casa.
Am mancat la ei de foarte multe ori, primul motiv a fost ca am vrut sa gust tot ce aveau in meniu.
Recomand sa ajungeti la pagina cu specialitati unde au urmatoarele: japonez, chinezesc, indian, belgian, tigai picante, etc.
Feluri mai sus mentionate pot fi comandate si la jumatate de portie ceea ce mi se pare genial.
M-am amorezat de quesadilla cu pui si cartofi wedges (reteta lor) plus bonus un sos Worcester cum n-am mai gustat pana la ei...
Aveti nevoie de cateva vizite pentru a degusta totul, credeti-ma, totul merita degustat.
Cand vorbim de ambient, spatiu, decorare...n-o sa fiu atat de laudaroasa dar nici critica.
Casa are doua etaje, spatii de fumatori si nefumatori, mese suficiente, baia femeilor e genial amenajata si-ti vine sa fugi "sa-ti pudrezi nasul" si sa nu mai iesi :P
In fiecare incapere pe pereti puteti admira tablouri cu poze sau picturi foarte atractive, unele chiar de vanzare.
E curat, au muzica buna, chelnerii foarte amabili, politicosi, si-ti amintesc la fiecare vizita (chiar daca esti de-al casei) ca "ultimele doua trepte sunt mai inalte, va rugam aveti grija"
Daca ajungeti in weekend s-ar putea sa fie aglomerat, eu n-am plecat insa niciodata de-acolo pe motiv ca nu e loc.
Vara, au in curtea case o mini-terasa cu 3 mese...spatiul fiind mic, insa intim si relativ placut.
Daca tot am enumerat calitati, pot sa vorbesc si de preturi fara sa mi se stranga stomacul ; n-o sa digerati greu deoarece nu-s piperati.
Preturi comparativ cu "la mama", poate chiar mai mici...
Inainte sa fiu cucerita de mancare, va spun sincer, am fost cucerita de servire. Personalul Casa este trainuit fara sa reiasa ca depun un efort in a fi politicosi cu clientii.

Ar mai fi de spus, dar prefer sa incercati si sa-mi spuneti voi ce credeti :)


Nota pentru mancare, servire : 9

Nota pentru locatie, ambient, decor: 8


14 comentarii:

Ike spunea...

well, il iau pe asta ca o recomandare din partea ta.. :) ma duc direct pe platoul mexican. Ma intorc cu un comment dupa ce ma duc si o sa postez si la mine parera.

BTW, bune gusturi!

Eu ma chinui sa gasesc un restaurant sa-l fac de cacat :)) Pana acuma am dat numai de localuri ok (mai putin in Busteni.. 8-| )

Sabbra spunea...

Ike merci :)
daca vrei o carciuma s-o faci de cacat...hmmm, Boema, pe Nae Caramfil, in timpul pranzului...sa vezi acolo chelneri furiosi si mancare dupa mood-ul bucatarului...
Trebuie totusi sa-i mai incerc cel putin odata pana sa le fac review :P

Ike spunea...

Aha, mersi pt pont :) Ok, deci am doua pe lista pana acum thanks to you. "Casa" asta chiar arata super.. Boema o sa fie imediat dupa.

Mai caut oameni ca noi care sa se ocupe cu chestia asta doar din simpla placere de isi folosi simtul critic fin si din dorinta de a schimba ceva. Poate reusim sa facem un "club" si de acolo.. we take over the world :))

Sabbra spunea...

Sa vezi ca dupa ce-am facut review la restaurantele "la mama" am primit mail de la patron :P
insa foarte amabil domnul Mahu :)

Ike spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ike spunea...

ma fac sa *VREAU* sa pot sa am.. sry :))

Ike spunea...

LOL! Pai inseamna ca ceea ce faci(em)..ah cuc, iese "faciem".. da roade. Ai vizitat lamama-ul din carefourr fara toaleta? poate au facut una :) nustiu, dar si eu sunt patit cu lucruri dinastea. uite si la celebrul Bekerbrau (primul.. R.I.P. :( ) am patit-o cu chelnerii. Si acuma il mai vad pe grasanul ala care a scapat cosul cu paine pe jos si a pus-o la loc si ne-a adus-o la masa. Nu am putut sa rezolvam nimic cu seful de sala. Si cand a fost vorba sa platim (desi nici macar nu cerusem paine!!) s-a suparat ca nu i-am lasat bacsis..
chestii dinastea ma fac sa pot sa vreau sa am puterea sa ii dau jos pe astia cu tot cu taraba.
uite azi ma uitam pe protv.ro si am vazut cum la un restaurant de pe litoral au gasit OPC-u chiloti (folositi pe post de burete de spalat), ciorba veche si carne stricata. Si tot patronul sa sara la bataie.
ceea ce imi aminteste. daca facem o comunitate trebuie sa ne profilam pe "mana-in-mana" cu OPC-ul :) poate ne dau niste legitimatii.. that would be cool.
mama cata commentul am scris. zici ca am facut un mic blog.. :))

L.E. scuze.. am facut niste greseli si am sters commentul 8-|

Sabbra spunea...

Eh, ultimul articol o sa-ti lamureasca multe despre intentiile mele :)

LiaLia spunea...

Hehe, şi eu cu gagicu suntem mari fani Casa. Şi papa bun şi băieţii ăia f drăguţi şi preţurile ok. Treaba cu posibilitatea de a lua juma de porţie e fff tare. Îţi mai dau un pont de cârciumă, nu aşa ieftină, dar cu chestii interesante. New York. Aaa, e în zona jobului tău, cred că îl ştii. Îmi place că nu e aglomerat şi au chestii altfel. Şi au caipirinha bestială :D

Anonim spunea...

Sabbra,

Ideea ta de a face un blog ce se numeste CRITICA DE CARCIUMA care poate sa aduca ceva benefic pe piata restauratiei din Bucuresti, este salutara. Problema este ca pentru a critica ceva , trebuie sa cunosti foarte bine subiectul, si anume in profunzime, nu numai la suprafata .
Tu faci, de fapt, niste comentarii de la nivelul unui consumator. Dupa numai cateva relatari despre cateva restaurante, uite ce comentarii ai starnit, unde niste copii viseaza sa intre in posesia unor legitimatii pe care, eventual, sa le fluture prin restaurante si faca acolo propria ordine, adica un haos, pentru ca uite la ei cum se exprim si cum scriu.

Pentru a aduce o schimbare spre bine in restauratia bucuresteana este nevoie de mai mult decat niste relatarii ale unor intamplari din restaurante, mai mult sau mai putin favorabile acestora. Aspectele pe care tu le notezi sunt numai cateva din structura complexa a unui restaurant adevarat. Sunt multe lucruri pe care consumatorul de rand nici macar nu le sesizeaza. Apropo de consumator ! Ai oare idee ca in afara de carciumi proaste, care dupa cum spune unul dintre comentatorii tai, ar merita sa fie inchise, sunt si consumatori care nu stiu sa se poarte ca niste oaspeti in localuri, care de fapt, nu intra acolo sa mance ceva ci sa faca pe desteptii si pe grozavii fata de personalul care serveste si sa isi exprime ideile lor despre gastronomie de care de fapt nu au habar?
Oare aceste specimene nu ar merita si ele sa ramana inchise pe afara, pentru ca nu fac prin comportamentul lor si prin comentariile pe care le fac ulterior decat un deserviciu bunul mers al lucrurilor in restaurante ?
Unul dintre cititori blogului tau, foarte entuziasmat, crede deja ca veti forma un club care va fi arbitrul restauratie bucurestene. Ca sa fi arbitru trebuie sa cunosti regulile jocului. Si aceste reguli le cunosc foarte putin, chiar si multi care se cred profesionisti.
Nu scriu aceste randuri ca sa te descurajez, ci ca sa incerci sa faci putina ordine in felul in care evaluezi un restaurant si trebuie sa gasesti o modalitate prin care sa le aduci la acelasi numitor , adica sa poata fi comparate , punct cu punct, si nu numai prin doua note pe care tu le acorzi cu mult subiectivism.

Daca vrei sa te inspiri un pic, citeste un ghid Michelin si felul in care inspectori acestuia fac evaluarile in restaurante. Inspira-te si creaza ceva propriu, pentru ca, te rog sa ma crezi, nici ei nu sunt prefecti !

jonjon

Sabbra spunea...

Draga JonJon,
Iti multumesc pentru timpul acordat blogului meu.
Intentia mea nu este de-a face cariera in domeniul criticii culinare. Dupa cum mentionez si in descrierea blogului sunt intradevar un consumator pasionat.
Din experienta mea de consumator relatez idei/impresii si dau note carciumilor vizitate.
Nu o fac pentru cunoscatori ci o fac pentru necunoscatori si pentru consumatori care cauta sau isi pun intrebari, asa ca mine, despre conditiile remarcate la PRIMA (si neexperimentata) vedere.
Ca am starnit vise si comentarii..eu cred ca e bine. N-am starnit crime si bombardamente :)
Am idee si de consumatorii mentionati de catre tine, doar ca eu nu ma adresez acestora. Iar pentru ei exista un mic anunt in restaurantele care se respecta si suna cam as "Avem dreptul de-a ne selecta clientela". Daca semnul nu exista inseamana ca restaurantele isi asuma ca personalul lor sa fie trainuit pentru situatii limita.
In alta ordine de idei , nu, nu m-ai descurajat, ar fi ridicol sa-mi refuz placerea de-a gandii si de-a scrie pentru ca un comentator isi manifesta opinia :)
Cand voi viza un public extrem de cunoscator sau o cariera in critica culinara ma voi dedica serios acestui domeniu.
Pana atunci iti multumesc pentru sugestia cu ghidul Michelin, o voi lua in considerare ca un adaos la cultura proprie.

Anonim spunea...

Sabbra, am fost din curiozitate la Casa, in compania unui prieten care, nu numai dupa opinia mea, ci si a altora, este un bun cunoscator in restauratie si ma refer nu numai la ’’plaja” bucuresteana, ci si la cea din strainatate.

Doua frigarui de 100 de grame/buc de pulpa de porc- 17 lei, o portie de cartofi piure- 6 lei, si o salata de varza – 5 lei, nu mi se par niste preturi tocmai oneste, avand in vedere simplitatea produselor si ambientele de taverna , de sus, de la nefumatori, unde pe tot parcursul sederii ne-am tot ferit de jetul de aer condtitonat.

M-am cam facut de ras fata de amicul meu, caruia i-am spus ca il duc la un restaurant sic, si el a tot rasfoit meniul in cautarea unui preparat din peste, pana la urma fiind lamurit de un ospatar, ca asa ceva nu exista in acea locatie.

S-a consolat cosumand o bere si zorindu-ma pe mine sa plecam mai repede. Pe drumul de intoarcere, nu mi-a spus decat : «Cum mi-a dat prin cap sa il duc intr-un asemenea loc ? », dar te rog sa ma crezi, ca nu i-am spus sursa. Poate nu vorbim de aceeasi locatie, pentru ca unde am fost noi este chiar in spate la biserica Armeneasca, pe intrarea Spatarului, iar tu il localizezi in preajma Foisorului de foc, care este cam la 2 statii distanta de troilebuz

Vezi, insa, ca este singurul comentariu pe blogul tau,care se refera la restaurantul Casa, facut de cineva care l-a vizitat, in afara de tine.

Eu astept niste comentarii bune de la tine, despre niste restaurante adevarate. Poti sa iti dau o adresa buna, cam in aceeasi paleta de preturi si ambiente , restaurantul Qadri , din Calea Floreasca sau daca vrei sa intri, sa ataci Liga Campionilor, incearca Casa di David sau Heritage. Iti va da posibilitatea sa faci niste comparatii.

jonjon

Sabbra spunea...

@ JonJon - nu stiu unde ai nimerit, se poate sa fi fost la locul de care vorbesc eu. Din cate stiu eu sus este salonul de fumatori si nu de nefumatori.
Meniul lor contine peste si inca unul foarte bun.
Daca vroiai sa comanzi frigarui si cartofi piure le gaseai probabil in simplitatea lor prezentata de tine la orice bistro, cu atat mai mult la restaurantele mentionate de tine la preturi duble.
Despre "restaurante adevarate" nu promit sa gasesti impresii deoarece nu-s in targetul meu. Casa Di David? Please :)
Urmatorul care e? Noblesse? De asta stiai? Il bate pe David :)
Sau La Mandragora? care iarasi e overrated :)
Doar ca nu e in targetul meu...si nici al oamenilor pe care eu ii vizez.
Dar, multumesc din nou pentru sugestii :)

Anonim spunea...

Sabbra, eu nu vreau sa discut in contradictoriu cu tine. Eu as vrea ca blogul tau sa reuseasca. Sa iti spun ceva : cunosc peste 130 de restaurante in Bucuresti pe care le-am vizat si evaluat in felul meu, bineinteles, care nu trebuie sa fie etalon pt. toata lumea. Sunt cateva bloguri care fac evaluari, mai mult sau mai putin obiective si profesionale.

Personal, consider ca daca ti-ai da putina silinta si ai iesi putin din « targetul tau », ai putea sa aduci putina animatie in acest peisaj, care sa iti spun drept, in ultima vreme, mai mult « cloceste « decat comenteaza obiectiv. Daca tu vrei sa ramai in faza de a ridica in slavi niste carciumioare, care nu aduc absolut nimic nou in gastronomie, adica fac exact ce spuneam mai devreme, « clocesc », este alegerea ta.

Eu as vrea sa vezi comentariile mele la modul pozitiv si faptul ca le fac, inseamna ca apreciez initiativa ta. Restauratia, asa cum este neinsemnata , in Bucuresti, la ora actuala, este un tot unitar si corespunde categoric dorintelor consumatorilor, pentru ca altfel nu ar exista. Nu poti face comentarii numai pe anumit segment. Partea proasta este ca, multa lume, inclusiv comentatori de blog, incurajeaza mediocritatea, iar ceea ce este bun sau inovativ(stii tu , povestea cu strugurii si cu vulpea).

Eu tot am speranta ca vei face un comentariu atotcuprinzator privind restauratia

jonjon

Trimiteți un comentariu