Festival 39 sau cafeneaua Bucurestilor de altadata

Stiam de "cafeneaua Bucurestilor de altadata" datorita recomandarilor unor prieteni:
"E foarte frumos!"
Vara au o terasa, cam la sosea, dar n-ai ce-i face, insa dotata cu aburi reci (anti canicula) si amenajata cu extrem de mult bun gust. Nu sunt musai fan al mancarii intr-o cafenea...insa... nu ma opun vehement. Am avut recent ocazia sa le trec pragul.
Locul e "pi shentru" langa Hanul Lui Manuc, am auzit zvonuri cum ca actualul proprietar al hanului ar detine si cafeneaua. Eu ii stiam dupa numele de Cafeneaua Bucurestilor de altadata si mai nou isi spun Festival 39.
Design-ul interior imi place, aduce aminte de perioade apuse, si te surprinde cu originalitate.
Daca ajungi la ei pentru micul dejun, ai sanse sa te simti bine...insa daca vrei sa lenevesti after-work...trebuie sa faci rezervare, sa ai noroc sau sa suporti inghesuiala...
I-am vizitat in primvara, intr-o duminica, oarecum dimineata, si-am cerut la fumatori...
Ei bine (daca n-or fi schimbat regulile intre timp) salonul de fumatori e undeva in subsol, e drept, arata bine, insa spatiul e relativ mic si mesele inghesuite...
Cred ca stau bine la capitolul ventilatie deoarece n-am stat la afumat in micul salon...
Meniul...arata bine, descrie in amanunt fiece fel de mancare, si tenteaza buzunarul.
Prima vizita a fost una placuta, am consumat o salata thailandeza, delicioasa, portia relativ ok, si-am plecat inainte de pranz ca sa nu risc o aglomeratie.
A doua vizita am riscat, after-work, si-am stat sus la etaj in locul pentru nefumatori. Gulasul a fost delicios, dar atmosfera cam incarcata...
Desi o fi tentant, as sugera celor ce amenajeaza interiorul sa tina cont de spatiul intim al clientului. Un numar prea mare de mese asezate fara o distanta regulamentara intre ele tind sa sufoce publicul.
Recomand locul pentru un mic dejun de weekend, si poate pentru un "las drink" in timpul saptamanii inainte de inchidere.
Despre preturi...as spune ca-s cam piperate, o salata la 30 ron, oricate laptuci ar avea, tot mi se pare mult...
Compenseaza poate la rapiditatea cu care-ti aduc mancarea si bautura.
Curatenia e de laudat, pentru ce aglomeratia si ce clientela galagioasa au. Scrumierele se schimba la timp, mesele se debaraseaza repede, iar baia iti ofera cateva momente de relaxare, in subsol :) Nu m-am decis daca e o cafenea sau un restaurant?
Nota pentru design, curatenie, mancare, servire: 8
Nota pentru spatiu, preturi : 6

4 comentarii:

Ike spunea...

Hmm.. Se pare ca am .. competitie :) Ce restaurant recomanzi?

Sabbra spunea...

Ike, nu sunt competitia nimanui :)
Tu recomanzi oamenilor unde sa manace, eu sunt dispusa sa fac review-uri :P

Ike spunea...

nu, nu.. competitie!!!1 :)) pai si eu mi-am propus sa fac acelasi lucru. Nustiu daca ai apucat sa vezi (my blog http://bucharest-dining.blogspot.com/).. Doar ca incerc sa pastrez o atitudine pozitiva oricat de naspa ar fi locul unde ma duc.

Sabbra spunea...

ti-am vazut blogul :) imi place
eu nu incerc sa pastrez atitudine pozitiva, ca uneori chiar n-ai ce sa spui de bine, atunci e ok sa fi sincer si sa incerci sa anunti poporul...

Trimiteți un comentariu