Bodega arabeasca Abu Abdu

Carciumioara/bodeguta e undeva prin 1 Mai. Mica si amarata, in prima incapere e improvizata o vitrina plina cu frigane si condimente d-ale lor.
Sa fie turci? Libanezi?Arabi? Zau ca nu stiu, pentru ca au o modalitate ciudata si intortocheata de prezentare.
Au in total trei incaperi. Prima magazinul. A doua este salonul de fumatori, cu trei mese mititele acoperite cu musama de la piata. A treia incapere reprezinta salonul pentur nefumatori. Unde, se poate fuma, ca-n prima incapere stau mereu de-ai casei, cei tuciurii si zgomotosi, care te indeamna spre celalalt salon.
O prima impresie nu e prea placuta. Locul pare murdar si jerpelit. Ca la ei...acasa, ar spune cei rautaciosi. Mese prea mici, scaune incomode din lemn, zugraveala ponosita...ce mai, apectul locului nu se pupa cu snobismul fals al romanului.
Au de castigat insa la: mancare, preturi, servicii!
Meniul iti prezinta cateva feluri naucitoare de specialitati traditionale. Nu stim ce fel de traditionale ca inca nu le-am dibuit nationalitatea (aici va invit sa ghiciti). Totul pozat si lipit frumos in paginile platifiate ale meniului.
Cam orice ai comanda se gateste pe loc, dureaza putin si e delicios.
Chelneritele cu alura putin plictisita sunt totusi politicoase si se misca repede. Iti aduc din partea casei o farfurioara cu muraturi. Tari,diverse si proaspete.
Lipia vine tot din partea casei.
Imi plac pentru ca au mancaruri relativ sanatoase, pentru ca sunt intradevar dupa retete proprii si pentru ca au pana si servetelele traditionale "al jazeerah". Totul e autentic!
Preturile sunt convenabile. Cu pana in 50 de lei noi, mananci bine, te saturi, bei un airan (iaurt cu menta si usturoi) delicios, si pleci fara senzatia aceea de stomac suprasaturat de grasimi.
Daca nu te intereseaza prea mult locatia si n-astepti fitze, ci vrei doar mancare buna, arabeasco-turceasco-libaneza, fugi la ei.
Daca vrei lux peste tot ce-am mentionat mai sus, cauta (si recomanda-mi) un alt loc.

Pentru servire si mancare le dau o nota aproape maxima: 8

Pentru locatie, spatiu, curatenie generala, mai au insa ceva treaba: 5

S-aveti pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu